Hvordan Beskytte Vaskemaskinen Mot Kalk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beskytte Vaskemaskinen Mot Kalk
Hvordan Beskytte Vaskemaskinen Mot Kalk

Video: Hvordan Beskytte Vaskemaskinen Mot Kalk

Video: Hvordan Beskytte Vaskemaskinen Mot Kalk
Video: Befri vaskemaskinen for kalk 2024, Mars
Anonim

Årsaken til dannelsen av skala på oppvarmingselementet til vaskemaskinen er vannets overdrevne hardhet, som inneholder en stor mengde kalsium og magnesiumsalter. Metallets forverrede varmeledningsevne, og økende tid som kreves for å varme opp vannet, gjør skala gradvis elementene i vaskemaskinen ubrukelig.

Hvordan beskytte vaskemaskinen mot kalk
Hvordan beskytte vaskemaskinen mot kalk

Bruksanvisning

Trinn 1

Reduser vannets hardhet ved hjelp av spesielle produkter som kan produseres separat eller inkluderes i vaskepulver. De vil forhindre kalkdannelse og forlenge maskinens levetid. Bruk automatiske vaskeprogrammer som lar deg rense klær fra smuss i lett oppvarmet vann, hvis temperatur er 40-50 ° C. Jo høyere vanntemperaturen er, jo mer intens blir prosessen med kalkdannelse på varmeelementet. Ved å følge disse anbefalingene vil du ikke bare rengjøre vaskemaskinen for plakk, men også spare energi.

Steg 2

Ikke maskinvask gamle klær: de minste stoffpartiklene, som faller ut, skaper ideelle forhold for dannelse av kalkavleiringer. Vaskemaskinen utsettes for økt belastning, noe som forårsaker slitasje på varmeelementet. Vaskeartikler som er dynket i svette og klær som har egg- og melkeflekker som inneholder kalsium, øker vannets hardhet. Vask derfor flekker på dem før du legger dem i maskinen.

Trinn 3

Installer mykningsfilter før du kobler vanntilførselen til maskinen. De vil redusere hardheten og beskytte varmeelementet mot kalkdannelse. Du kan også bruke magnetiske vanntransdusere, som er et system med permanente magneter som har en sylindrisk form. De ødelegger hydrogenbindingen til krystallgitteret av vann, som et resultat av at magnesium og kalsiumioner utfelles før de når overflaten til varmeelementet. Slike omformere, hvis levetid er 50 år, kan brukes på rør utenfra eller innebygd i et vannforsyningssystem.

Anbefalt: