Når Skal Du Plante Jordbær Om Høsten

Innholdsfortegnelse:

Når Skal Du Plante Jordbær Om Høsten
Når Skal Du Plante Jordbær Om Høsten

Video: Når Skal Du Plante Jordbær Om Høsten

Video: Når Skal Du Plante Jordbær Om Høsten
Video: ПОВИЛИКА - САМЫЙ УМНЫЙ ПАРАЗИТ РАСТЕНИЙ. Как и чем бороться с повиликой в огороде, в теплице? 2024, Mars
Anonim

For at jordbær skal behage det neste året med en overflod av bær, er det nødvendig å følge tidsrammen for arbeidet om høsten når du planter / planter andre busker. Hvis plantene ikke har tid til å slå rot på et nytt sted før den første frosten, truer dette med mangel på høsting i neste varme årstid eller til og med frysing av kulturen.

Når skal du plante jordbær om høsten
Når skal du plante jordbær om høsten

Når er den beste tiden å plante jordbær om høsten eller våren

Jordbær kan plantes både vår og høst. Men det er verdt å huske at kulturen begynner å bære frukt bare etter vinteren både om våren og vinteren, så hvis hagen er liten, ville det være mer rasjonelt å plante jordbærbusker om høsten. Dette gjør at jordbærsengen kan brukes til å dyrke andre avlinger.

Hvilken måned å plante jordbær om høsten

Den optimale timingen for å plante jordbær i hver region er forskjellig, fordi de bare avhenger av klimatiske forhold. I den nordlige delen av Russland kan planting av kultur utføres allerede i august, i den sentrale delen - i september og i den sørlige delen - ikke tidligere enn oktober. Men dette er gjennomsnittstall, faktisk når du sår jordbær, bør du hovedsakelig være oppmerksom på omgivelsestemperaturen og nedbørsfrekvensen.

For at buskene skal slå godt på et nytt sted, anbefales det å plante dem under dannelsen av en gjennomsnittlig daglig temperatur på 15 grader med en gradvis reduksjon i denne indikatoren. Hvis det etter plantingen i minst en uke ikke er noen betydelige kalde snaps, vil jordbærene tilpasse seg og slå rot. Men dette er underlagt nedbør mer enn et par ganger i uken.

Siden vannlogging av jorda hemmer forplantningen av frøplanter, er det nødvendig å forberede sengene ordentlig før plantingen plantes, nemlig å grave dype furer rundt dem.

Bilde
Bilde

Når skal du plante jordbær om høsten i henhold til månekalenderen

Siden når du planter busker om høsten, er det nødvendig å oppnå veksten av kulturens røtter, og ikke den grønne delen, da bør perioden for den avtagende månen velges for arbeidet. Med den avtagende månen begynner juiceene i plantene å bevege seg fra bladene til roten, og hvis deres rotsystem blir skadet under transplantasjon / planting, vil sårene raskt gro.

Når skal du plante jordbær om høsten i forstedene

Moskva-regionen er den sentrale delen av Russland, så du bør begynne å plante jordbær her senest i september. Når det gjelder spesifikke datoer, er det ingen - du bør bare stole på værforhold. Så snart lufttemperaturen om dagen slutter å stige over 20 grader, og om natten ikke når 15, kan du begynne å plante jordbærbusker.

Anbefalt: