Hva Er Bedre å Legge Keramiske Veggfliser På

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Bedre å Legge Keramiske Veggfliser På
Hva Er Bedre å Legge Keramiske Veggfliser På

Video: Hva Er Bedre å Legge Keramiske Veggfliser På

Video: Hva Er Bedre å Legge Keramiske Veggfliser På
Video: Hvordan legge fliser på vegg i tørre rom - Flisekompaniet 2024, Mars
Anonim

Før du legger keramiske fliser, må du forberede overflaten på veggene: rengjør dem fra tidligere etterbehandlingsmaterialer, eliminere sprekker og uregelmessigheter, påfør en primer. Det anbefales ikke å legge nye fliser på gamle, i dette tilfellet oppnår du ikke pålitelig vedheft av overflatene.

veggfliser
veggfliser

Du kan legge flisene på limmastikk, flislim, sementmørtel eller flytende negler. Valget av lim avhenger av rommet der veggkledningen skal lages. For eksempel, for et bad, kan du bruke fuktbestandig fliselim eller flytende negler. Og for kjøkkenet er sementmørtel ganske egnet.

Fordeler og ulemper med sementmørtel

I motsetning til spesielle flislim, har sementblandinger en lavere kostnad. For å øke styrken kan myknere og lim tilsettes sementblandinger. Det er ganske vanskelig å jobbe med sementmørtel, hvis du ikke vet hvordan du skal lage en sementmasse, vil du ikke kunne legge veggflisene pent.

Flytende negler

Med et stort område av rommet er det upraktisk å bruke flytende negler til liming av veggfliser, siden det vil være ganske dyrt. Selv om flytende negler pålitelig limer fliser på nesten hvilken som helst overflate, til og med porøs og grov.

I følge deres sammensetning er flytende negler delt inn i vannbasert og organisk (basert på organiske løsningsmidler). Organiske forbindelser er frostbestandige og fester seg veldig fast på nesten ethvert materiale. Deres største ulempe er toksisitet, derfor er det nødvendig å bruke åndedrettsvern under arbeid. Vannbaserte formuleringer er ikke giftige, men de er ikke egnet for våtrom.

Mastics

Mastics er ferdige pastaer som ikke trenger å fortynnes med vann. Imidlertid er mastics betydelig dårligere enn spesielle lim i styrkeegenskaper.

Flisemastikk er laget av syntetiske komponenter eller petroleumsprodukter med tilsetning av en selvklebende base. Mastics som inneholder petroleumsprodukter inneholder et løsemiddel. Og latexmastikk er vannbasert og er ikke egnet for legging av fliser i våtrom.

Flislim

Fliselim er tilgjengelig både i tørr form og i form av en ferdig pasta. I henhold til sammensetningen er den delt inn i tre kategorier: sement, epoksy, spredt. Limet som er valgt for veggoverflaten er det beste valget for fliser.

• Dispergert lim er egnet for liming av fliser på gipsplater, malt og sementoverflater.

• Sementlim er det billigste, det fester fliser pålitelig på betong- og sementoverflater behandlet med en primer.

• Epoksylim er tilgjengelig i form av pastaer og væsker. Den kan brukes til å legge fliser på jern-, tre- og betongoverflater.

Anbefalt: