Hvilke Blomster Kan Sås Før Vinteren

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Blomster Kan Sås Før Vinteren
Hvilke Blomster Kan Sås Før Vinteren

Video: Hvilke Blomster Kan Sås Før Vinteren

Video: Hvilke Blomster Kan Sås Før Vinteren
Video: Календарь - агрогороскоп зеленых операций на август 2021 года 2024, Mars
Anonim

Høst er tiden for høsting i hagen og i hagen: fallne blader fjernes fra stedet eller brennes, ugress fjernes, kompostgroper etterfylles. Det er også en flott periode å plante noen planter, inkludert blomster.

hvilke blomster som kan sås før vinteren
hvilke blomster som kan sås før vinteren

Ettårige planter for planting før vinteren

Årlig nellike, ringblomst, krysantemum, kinesisk aster og bitter Iberis er de vanligste enårige som kan sås fra oktober til januar. Disse inkluderer også: Ajax delphinium, samoseyka-valmue, duftende mignonette, Snapdragon, Drummond phlox og noen andre blomster. Først og fremst bør kaldresistente varianter velges. De er allerede forberedt på vinteren på forhånd. Du må plante etter at bakken fryser godt eller den første snøen faller. I dette tilfellet vil plantene ikke spire før våren tiner.

Hvilke stauder kan du plante?

Hvilke flerårige blomster kan plantes før vinteren? Alt, det viktigste er at de er frostbestandige. Disse er: akonitt, orientalsk valmue, aster, primrose, tusenfryd, bjelle, buzulnik, delphinium osv. De bør også plantes etter at bakken fryser. Om våren, etter at snøen har smeltet, må blomsterbedet med dem pakkes inn med en film for å beskytte frøene mot nedbør og fugler som ødelegger såingen. Filmen skal fjernes først etter at de første skuddene vises. Når blomstene har blader, må de dykke.

Hvordan så blomster mellom oktober og november?

I slutten av september må du forberede landet. For å gjøre dette, må det graves opp, siktes, demonteres. Rillenes dybde for et lite blomsterfrø bør ikke overstige 1 cm, for et stort - 4-5 cm. Etter de første gode frostene bør plantekorn plasseres i den tilberedte jorda og dekkes med kompost blandet med humus og sand (skjema - 1: 1: 1). Om våren, etter at de første bladene vises i spirene, må blomstene på sengene tynnes ut. Om nødvendig flere ganger.

Anbefalt: