Hvordan Velge Bimetalliske Radiatorer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Bimetalliske Radiatorer
Hvordan Velge Bimetalliske Radiatorer

Video: Hvordan Velge Bimetalliske Radiatorer

Video: Hvordan Velge Bimetalliske Radiatorer
Video: Радиаторы Global 2024, Mars
Anonim

Oppvarmingsradiatorer er nøkkelen i varmesystemet. Levetiden til disse enhetene er 20-35 år, så deres valg bør tas med fullt ansvar. Gamle voluminøse støpejernsbatterier, på grunn av deres lave varmeoverføring og lekkasje, erstattes med mer moderne elegante bimetalliske radiatorer. Hva er kriteriene for valg av radiatorer til ditt hjem? Dette er varmespredning, holdbarhet og pålitelighet, motstand mot vannhammer, design og pris.

Hvordan velge bimetalliske radiatorer
Hvordan velge bimetalliske radiatorer

Bruksanvisning

Trinn 1

For riktig valg av radiatorer, vurder hele kombinasjonen av faktorer. Tenk på varmespredningen av støpejern, stål, aluminium og bimetall-radiatorer.

Varmeoverføringen til støpejernsradiatorer er relativt liten. Den indre grove overflaten bidrar til oppbevaring av suspenderte faste stoffer og kalk. Stålradiatorer har høyere varmespredning, men de er mer utsatt for korrosjon.

En høyere varmeoverføring, sammenlignet med stålradiatorer, er i besittelse av middelklassens aluminiumsradiatorer. Men aluminiumsmaterialer korroderer også.

Eliteklassen av bimetalliske radiatorer, der stålrøret er i et aluminiumskall, har høy varmeoverføring. Slike radiatorer vil pålitelig varme deg på frostdager.

Steg 2

Vi har taklet varmespredning. Vær nå oppmerksom på holdbarheten og påliteligheten til de bimetalliske radiatorene du velger.

Levetiden deres er 20-25 år. Påliteligheten til denne klassen oppvarmingsradiatorer er sikret av aluminiumslegeringer av høy kvalitet, sterk tilkobling av seksjoner.

Tilstedeværelsen av en aluminiumslegering inne i stålelementet øker korrosjonsmotstanden til bimetalliske radiatorer og deres styrke. De er overlegne i styrke til aluminiumsradiatorer.

Trinn 3

En viktig faktor når du velger oppvarmingsradiatorer er deres motstand mot hydraulisk støt. Finn ut hva som er kravene til varmeenheter i ditt spesifikke varmesystem. Når det gjelder motstand mot hydrauliske støt, er bimetalliske radiatorer i ledelsen, de tåler et trykk på 20-35 atmosfærer. Aluminiumsstrålere i seksjoner - opptil 16 atmosfærer, radiatorer i stålpanel - 9-10 atmosfærer.

Hvis du har et landsted med et autonomt oppvarmingssystem, er trykket der bare 2 atmosfærer. Så i dette tilfellet er motstand mot vannhammer ikke nødvendig.

Trinn 4

Vær også oppmerksom på utseendet til radiatoren. De klumpete støpejernsbatteriene faller ikke under moderne designkrav. Den eksterne estetikken til bimetalliske radiatorer er i harmoni med det indre av lokalet. De preges av upåklagelig fargekvalitet og utmerket design.

Trinn 5

Og bare etter de ovennevnte faktorene, vær oppmerksom på kostnadene for den valgte radiatoren. Støpejern og stålradiatorer anses å være billige. Imidlertid er installasjonen av støpejernsradiatorer dyrere.

Elite bimetall-radiatorer er 20% dyrere enn deres kolleger i aluminium. Den høye påliteligheten til moderne bimetall-radiatorer vil imidlertid mer enn betale seg disse kostnadene.

Anbefalt: