Hva Skal Være Avstanden Mellom Gjerder

Innholdsfortegnelse:

Hva Skal Være Avstanden Mellom Gjerder
Hva Skal Være Avstanden Mellom Gjerder

Video: Hva Skal Være Avstanden Mellom Gjerder

Video: Hva Skal Være Avstanden Mellom Gjerder
Video: Как зашить ДЫРКУ на куртке, джинсах, штанах, носке, футболке, чтобы не было видно 2024, Mars
Anonim

Når man bygger en boligbygning og forskjellige uthus, prøver en person å få mest mulig ut av territoriet til bygging. For ikke å ta feil og ikke betale senere bøter for ulovlige bygninger, må du vite kravene og standardene for avstanden mellom gjerder.

Hva skal være avstanden mellom gjerder
Hva skal være avstanden mellom gjerder

Når det gjelder avstandene fra bygningen til gjerdet, ikke referer til selvtilfredse naboer og deres mangel på innvendinger mot konstruksjonen. Alle regler og forskrifter er regulert ved lov.

Hvis området er beregnet for hagearbeid

Det er SNiP 30-02-97 som endret 12. mars 2001, som inneholder alle nødvendige byggestandarder som aldri endres radikalt.

Alle tomter må være inngjerdet med gjennomsiktige gjerder for å forhindre skyggelegging av naboeiendommen. Tillatte masker eller gitter gjerder ikke høyere enn en og en halv meter. Et blindgjerde kan lages fra siden av veibanen.

Avstanden mellom huset og naboens gjerde skal være minst tre meter. Måling foretas fra kjelleren til huset til grensen. Hvis dette er en bygning for husholdningsbehov, er avstanden en meter. Bygningen for å holde fjørfe og husdyr bør være plassert minst fire meter fra grensen. Garasjen skal være plassert minst en meter fra gjerdet.

Avstanden fra veien til gjerdet diskuteres separat. Eieren av nettstedet kan ikke uavhengig bestemme det, fordi han bare har grensene for sine eiendeler. Det er imidlertid krav om at avstanden fra et boligbygg og uthus til veglinjen må være minst fem meter. Hvis dette er en passasje, så tre meter.

Detaljert informasjon om tillatte avstander mellom gjerder kan fås fra arkitektavdelingen på din lokalitet.

Individuell boligbygging

Størrelser og utforming av gjerder for individuell boligbygging er ikke standardisert, og det kan være hva som helst, i henhold til ønsker og evner fra eieren av tomten.

Avstanden mellom gjerdene reguleres av SNiP 20-102-99. Så grensen til nabolaget skal ikke være nærmere tre meter. Avstanden fra vinduene i et nabohus til veggen til boligbygningen din er ikke nærmere seks meter.

I henhold til brannsikkerhetskrav må avstanden mellom trehus være minst 12 meter, og mellom steinhus minst 6 meter.

Hvis det ikke er mulig å observere de regulerte avstandene, kan du få skriftlig samtykke fra naboene, som bekrefter at de ikke er imot bygningen, ikke i samsvar med normene. For uthus og garasje er kravene de samme som for hagetomter.

Med alt dette er det verdt å følge brannbestemmelsene. I tilfelle brann trenger brannmenn uhindret tilgang til enhver kapitalstruktur.

Anbefalt: