Hvordan Dyrke Grønne Løk Uten Land

Hvordan Dyrke Grønne Løk Uten Land
Hvordan Dyrke Grønne Løk Uten Land

Video: Hvordan Dyrke Grønne Løk Uten Land

Video: Hvordan Dyrke Grønne Løk Uten Land
Video: Helt Grønn - Hvordan plante løk 2024, Mars
Anonim

Å tvinge grønne løk hjemme uten land er ikke vanskelig. Å vite de grunnleggende metodene for å dyrke løk uten jord, kan du få mye saftige og vitaminrike grønnsaker innen 10-14 dager etter planting. Den største fordelen med slike plantemetoder er at de får rent grønt, uten jord og sand.

Voksende løk i sagflis om vinteren
Voksende løk i sagflis om vinteren

Det er flere metoder for å plante uten land som erfarne gartnere kjenner til. For alle metoder, i stedet for en potteblanding, brukes et bestemt substrat, en "jorderstatning". Tenk på to erstatninger: sagflis og toalettpapir. På dem kan vi vokse løk 30-35 cm høye.

Regler for dyrking av grønn løk i en mobil hage:

· Velg en bue med en diameter på 2-4 cm.

· Du kan dyrke alle varianter, vinter, sommer. Du kan velge løksett.

· Før plantingen må løken velges og den tørre løkhalsen forsiktig trimmes.

· Løk må plantes på en "bro" måte, det vil si veldig nær hverandre.

Den første måten å dyrke løk uten jord er å dyrke dem i sagflis. Du kan dyrke løk i en boks, beholder eller i en plastpose. Dette kalles en mobil seng. Du kan ta hvilket som helst sagflis (tre, nåletrær eller andre). Rekkefølgen for å tvinge sagflis er som følger:

1. Først må du klargjøre sagflisen. For å gjøre dette helles de med kokende vann og får avkjøles til romtemperatur. Sagfliset skal fuktes, men ikke flyte i vannet.

2. Deretter plasseres 1-2 cm fuktet sagflis i en valgt beholder, for eksempel i en plastbeholder.

3. Pærer plantes i tette rekker, og begraver dem litt i sagflis.

4. Installer mobilsengen på et varmt sted uten trekk.

5. Fukt sagflis 1-2 ganger i uken, avhengig av lufttemperaturen i leiligheten.

Råd. Hvis det ikke er noen egnet beholder, kan du plante løken direkte på fjæren. Bare i dette tilfellet må posen bindes og sagflisen ikke fuktes i tillegg mens posen er bundet. Det dannes et drivhusmikroklima inne i pakken. Hvis greenene hviler mot toppen av posen, kan du løsne den og dyrke grønne løk allerede i en åpen pose. I dette tilfellet er det imidlertid nødvendig å periodisk fukte sagflisen.

En annen dyrkningsmetode uten land er å bruke toalettpapir i stedet for jord. Hele teknologien er den samme som med sagflis, med den eneste forskjellen at i stedet for dem brukes fuktet toalettpapir, lagt på bunnen av beholderen i flere lag. I dette tilfellet kan grønne løk også dyrkes i en plastpose eller beholder.

Anbefalt: