Hvordan Murstein Et Adobe-hus

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Murstein Et Adobe-hus
Hvordan Murstein Et Adobe-hus

Video: Hvordan Murstein Et Adobe-hus

Video: Hvordan Murstein Et Adobe-hus
Video: Hvordan bygge hus? 2024, Mars
Anonim

Adobe-huset, bygget av hjemmelagde murstein, er veldig miljøvennlig og komfortabelt. På grunn av den spesielle sammensetningen av veggene (leire og gress) er det kjølig om sommeren og varmt om vinteren. Imidlertid er utseendet til et adobehus ofte dårlig. For å gjøre veggene sterkere og vakrere, prøv å murstein huset.

Hvordan murstein et Adobe-hus
Hvordan murstein et Adobe-hus

Det er nødvendig

  • - murstein;
  • - sement;
  • - sand;
  • - negler;
  • - isolasjon;
  • - vann;
  • - nivå;
  • - rørledning.

Bruksanvisning

Trinn 1

Etter å ha bygget et adobehus, vent minst tre til fire år, bare etter noen år kan du begynne å legge murstein på veggene. I løpet av denne tiden vil adobe tørke ut, krymping vil oppstå, veggene vil være i beste stand.

Steg 2

Undersøk fundamentet til adobehuset. Fundamentet må være sterkt nok til å tåle, i tillegg til husets vekt, veggens vekt, så vel som bred (murveggen må være plassert i noen avstand fra adobe).

Trinn 3

Hvis fundamentet er smalt, upålitelig eller ikke i det hele tatt, må du lage det separat for mursteinbekledning. Bredden på fundamentet skal være 25-30 cm. I tillegg løfter du sokkelen - lag en forskaling og fyll den med betong eller legg den ut av murstein.

Trinn 4

For å minimere mengden brukt på murstein, legg først raden "på tørr", med tanke på dører og vinduer. Beregn hvor mange murstein du trenger, det gjennomsnittlige mursteinforbruket er 50-55 stykker per kvadratmeter.

Trinn 5

Ta ut kledningen ikke mer enn 60 mm. Samtidig skal ikke avstanden mellom adobeveggen og mursteinen være for liten slik at leireveggene kan ventileres. Mangel på ventilasjon vil føre til fuktighet og en reduksjon i styrken på adobehusets vegger.

Trinn 6

Lag en haug mellom veggene, for dette kan du bruke vanlige 100 mm negler. Hullene kan fylles med isolerende materiale (for eksempel ekspandert leire).

Trinn 7

Fortynn mørtel for murverk i følgende forhold: 4 deler sand, 1 del sement. Bestem mengden vann under blanding, løsningen skal ikke være for tykk eller flytende. Den optimale fugetykkelsen mellom murstein er 13 mm.

Trinn 8

Legg betonghull på åpningene, de er sterke nok og passer godt til murstein. I tillegg kan du bruke forsterkning ved å legge den på hver rad med murstein i åpningen, helt opp til toppen.

Trinn 9

Ikke glem å sjekke de horisontale radene hele tiden med et nivå og vertikalitet - med en loddrett linje. Enhver vekt suspendert på en streng kan brukes som rørledning.

Anbefalt: