Hvordan Lage Belegningsplater Selv

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Belegningsplater Selv
Hvordan Lage Belegningsplater Selv

Video: Hvordan Lage Belegningsplater Selv

Video: Hvordan Lage Belegningsplater Selv
Video: Hvordan lage såpe helt fra bunn? 2024, Mars
Anonim

Å lage belegningsplater med egne hender er en enkel og kreativ prosess. Det vil være i kraften til og med de som ikke har spesielle byggekunnskaper. Som et resultat av arbeidet får du en eksklusiv hagesti og sparer penger.

Hvordan lage belegningsplater selv
Hvordan lage belegningsplater selv

Det er nødvendig

  • - bore;
  • - mikser dyse;
  • - sparkel eller slikkepott;
  • - sement М500;
  • - elvesand;
  • - forsterkende nett;
  • - vann;
  • - plastbøtte eller servant.

Bruksanvisning

Trinn 1

Ikke spar på å kjøpe kvalitetssement. Det er fra ham at styrken til de ferdige belegningsplatene i stor grad vil avhenge. Før du blander, sikt elvsand gjennom en sil med lite fine celler, og fjern alle unødvendige elementer: blader, kvister, gress. Små småstein kan være igjen, så viser flisen seg å være strukturert. Ta vann til tilberedning av blandingen av normal kvalitet, det vil si uten utenlandske inneslutninger.

Steg 2

Farg flisene hvis ønskelig. Kjøp pigmenter som er værbestandige. For å holde fargen på sporene dine rike og klare, bruk hvit sement i stedet for vanlig grå.

Trinn 3

Forbered beholdere for støping av belegningsplater. Disse kan være ferdige plast- eller gummiformer eller egenlagde forskaling fra lekter med en høyde på ca 3 eller 5 cm. Plasser en bølgepappmatte under forskalingen slik at mønsteret er på toppen. Deretter vil den ferdige flisen bli mønstret, noe som gjør den ikke bare vakker, men også mer behagelig å gå. Hvis du ikke har matte, bruk plastfolie.

Trinn 4

Forbered blandingen ved å helle sement og sand i bøtta i forholdet 1: 3. Du kan bruke en bøtte majones eller iskrem som målebeholder. Tilsett vann gradvis, rør blandingen med et bor og mikserfeste. Massen skal vise seg å være plastisk og ikke strømme fra spatelen.

Trinn 5

Smør den tilberedte formen med en fettforbindelse, for eksempel brukt maskinolje. Fyll den halvveis med blandingen og legg med forsterkningsnett. Fyll formen til toppen. Glatt ut massen med en slikkepott og bank på sidene av formen for å komprimere blandingen.

Trinn 6

Legg flisene i formen slik at direkte sollys ikke faller på den. Dekk toppen med en fille og hold den våt hele tiden for å forhindre at flisene sprekker. Fjern arbeidsstykket forsiktig fra formen etter fem dager. La den tørke i ytterligere fire uker, og bruk formen til å fylle neste flis.

Anbefalt: