Planting Av Tomater For Frøplanter I

Innholdsfortegnelse:

Planting Av Tomater For Frøplanter I
Planting Av Tomater For Frøplanter I

Video: Planting Av Tomater For Frøplanter I

Video: Planting Av Tomater For Frøplanter I
Video: Planting tomater i drivhuset Del 2 2024, Mars
Anonim

I de fleste regioner i Russland dyrkes tomater etter plantemetoden. Dette gjør at du kan få en tidligere høst, samt forlenge vekstsesongen for avlingen og følgelig samle en større avling fra plantene.

Planting av tomater for frøplanter i 2019
Planting av tomater for frøplanter i 2019

Å plante tomater for frøplanter i forskjellige regioner er forskjellig, fordi såtid for en avling direkte avhenger av klimatiske forhold i et bestemt område. Faktum er at tomatplanter må plantes i bakken eller drivhuset 45-70 dager etter spiring (avhengig av sorten). For eksempel må tidlige varianter "bevege seg" etter 45-50 dager etter spiring, midt modning - etter 50-60 dager og sen modning - etter 60-70 dager. Fra ovennevnte kan vi konkludere med at tomatvarianter som modnes sent, bør plantes tidligere (i noen regioner kan såing gjøres selv i januar), og tidlig modning - senere.

Hvordan beregne når man skal plante en grønnsak for frøplanter? Ganske enkelt: du må analysere temperaturgrafen i ditt område og finne ut når den gjennomsnittlige daglige lufttemperaturen i regionen etter vinteren er satt i regionen 14-16 grader, og deretter telle tilbake så mange dager som kulturen trenger utvikle seg til transplantasjonstidspunktet pluss ytterligere 7-8 dager (tid for spiring av frø). Det resulterende tallet er den optimale dagen for å plante en bestemt tomatvariant.

Viktig: det må tas i betraktning at vilkårene er angitt i beregningen, at de nødvendige forholdene gis til kulturen for vekst. Hvis anlegget ikke har nok lys, ikke fuktigheten og temperaturforholdene ikke oppfyller standardene, kan vilkårene øke.

Bilde
Bilde

Når skal du plante tomater for frøplanter i 2019 i Moskva-regionen i henhold til månekalenderen

Moskva-regionen er et stort territorium, derfor er det nødvendig å plante tomater for frøplanter her, med tanke på plasseringen av hageplottet. Hvis den ligger i den sørlige delen av Moskva, kan såing i dette tilfellet gjøres i slutten av februar-begynnelsen av mars, og hvis i den nordlige delen - ikke tidligere enn slutten av mars. Hvis vi tar hensyn til månekalenderen, bør tomater i 2019 plantes 18., 19., 20., 25., 26., 27., 28. februar og 1., 17., 18., 19., 20., 24., 25., 26., 27. og 28. mars.

Når skal du plante tomater for frøplanter i 2019 i Leningrad-regionen i henhold til månekalenderen

Siden plantingen av tomater på et fast sted i Leningrad-regionen vanligvis foregår i midten til slutten av mai, bør såing av tomatsorter i midten av sesongen i regionen startes i midten av den første vårmåneden - i mars, og tidlig modne varianter - i begynnelsen av april. Å vite den optimale såtiden, kan du bruke månekalenderen og plante en avling med sine anbefalinger. I mars kan for eksempel tomater plantes fra 17. til 20. og fra 24. til 28. inklusive og i april - 20., 21., 27., 28. og 29..

Når skal man plante tomater for frøplanter i 2019 i Ural og Sibir

Klimaet i Ural og Sibir er veldig lunefull, spesielt i de nordlige regionene, og det er derfor det er nødvendig å begynne å plante tomater der tidligst midt på våren (forutsatt at det ikke er noe oppvarmet drivhus på stedet). Det anbefales ikke å plante sene modne varianter av grønnsaker i Urals og Sibir, mens såing av tidligmodningsvarianter av kultur bør startes i midten av april-begynnelsen av mai, midten av modningen - begynnelsen av slutten av april. Hvis du tar hensyn til anbefalingene fra månekalenderen, skal det i 2019 plantes tomater i disse områdene 20., 21., 27. og 29. april og 2., 3., 8., 9. mai.

Tips: nei, selvfølgelig, du kan gå glipp av muligheten for å plante planter med tanke på månekalenderen, spesielt hvis det av en eller annen grunn er fysisk umulig å gjøre dette. Men hvis du vil at plantene skal utvikle seg godt og ikke bli syke, prøv å så dem i det minste på den voksende månen.

Anbefalt: