Hvordan Fjerne En Fettete Flekk Fra Jeans

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fjerne En Fettete Flekk Fra Jeans
Hvordan Fjerne En Fettete Flekk Fra Jeans

Video: Hvordan Fjerne En Fettete Flekk Fra Jeans

Video: Hvordan Fjerne En Fettete Flekk Fra Jeans
Video: Flekkfjerning: Fjerne flekk fra bunadskjorte 2024, Mars
Anonim

På en fest med venner, på en kafé eller bare ved middagsbordet oppstår det ofte uforutsette situasjoner, på grunn av at det dannes fettete flekker på favorittbuksene dine - fett kylling, majones eller en sandwich som alltid faller smør ned. Slike flekker ødelegger merket av klær. Må du kaste jeansene dine? Ta deg god tid, det er mange måter å hjelpe deg med å takle selv med så vanskelig skitt.

Hvordan fjerne en fettete flekk fra jeans
Hvordan fjerne en fettete flekk fra jeans

Det er nødvendig

  • - salt,
  • - Vaskemiddel,
  • - oppvaskmiddel,
  • - kritt eller talkum,
  • - flekkfjerner,
  • - bensin,
  • - ammoniakk,
  • - blotting papir,
  • - bomullspinner.

Bruksanvisning

Trinn 1

De fleste ferske fett- og oljeflekker på klær, i ditt tilfelle på jeans, kan lett vaskes med vanlig vaskesåpe eller natron. Gamle flekker er mye vanskeligere å fjerne, så hovedregelen er ikke å utsette vask til senere, takket være hastverk vil du kunne oppnå de ønskede resultatene.

Steg 2

Før du begynner å fjerne fett fra jeans, må du rengjøre produktet ordentlig for støv med en tørr børste, og deretter fukte det i vann og børste igjen. Det anbefales å behandle flekken fra feil side ved å plassere et brett dekket med en ren klut i flere lag under materialet.

Trinn 3

Rett etter at det ved en feiltagelse har dannet seg en flekk på jeansene dine, ta straks salt og dryss det på det fargede området, gni forsiktig (det samme kan gjøres med massen av brødet fortsatt varmt). Bytt salt flere ganger og fortsett å gni til flekken er borte. Hvis den ikke har fjernet helt, må du vaske stedet med vaskesåpe eller tilsett oppvaskmiddel som tåler fett.

Trinn 4

Før du begynner å vaske jeansen, skal du sjenerøst forurense området med kritt eller talkum (helst på begge sider), dekk toppen og bunnen med absorberende papir, strykes med et ikke veldig varmt strykejern. Krittet vil absorbere det meste av oljeflekken, og deretter rengjøre den med en flekkfjerner eller bensin. Du kan også bruke følgende løsning: Bland tre ss ammoniakk og en halv teskje natriumklorid. Bruk dette produktet på jeans med en bomullspinne eller hvitt materiale, og bytt dem ut når de blir skitne. Når du behandler flekken, må du aldri gni den hardt fra side til side. Arbeid med det, start i kantene og beveg deg gradvis mot midten.

Trinn 5

Bruk en spesiell flekkfjerner for lin ("Vanish"), som lett kan takle vanskelige flekker. Behandle fete flekker på jeans med flekkfjerner og la stå i 20-30 minutter for en dyp handling. Tørk den av med hendene og send den til vaskemaskinen.

Anbefalt: