Hvordan Fjerne Silikonforseglingsmiddel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fjerne Silikonforseglingsmiddel
Hvordan Fjerne Silikonforseglingsmiddel

Video: Hvordan Fjerne Silikonforseglingsmiddel

Video: Hvordan Fjerne Silikonforseglingsmiddel
Video: Кукла из ваты-часть 1 ❄🎄 🎅 Мастер-класс 2024, Mars
Anonim

Silikonforseglingsmiddel er et uerstattelig materiale uten hvilken som helst konstruksjon eller større reparasjoner. Det er enkelt å bruke, trygt og billig. Men det er ett "men": det er ikke så lett å fjerne silikonforseglingen fra overflaten.

Hvordan fjerne silikonforseglingsmiddel
Hvordan fjerne silikonforseglingsmiddel

Det er nødvendig

  • - skrutrekker;
  • - kniv;
  • - pimpstein;
  • - tørre myke filler;
  • - Hvit ånd;
  • - blad;
  • - vann;
  • - oppvaskmiddel;
  • - skrivesaker kniv;
  • - eddik.

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du bestemmer deg for å fjerne det gamle laget med silikonforsegling, for eksempel fra akrylskuffen til dusjboksen, og behandle sømmene på nytt med silikon, prøv først og fremst å lirke det gamle laget forsiktig ut med en skrutrekker. Som regel er det enkelt å plukke ut det gamle laget.

Steg 2

Fjern deretter veggene på dusjboksen fra pallen. Hvis dette mislykkes ved første forsøk, stikk en kniv inn i gapet mellom veggene og pannen, og skjær deretter gjenværende tetningsmasse inn.

Trinn 3

Prøv deretter å fjerne veggene på dusjkabinettet: denne gangen skal alt ordne seg. Fjern silikonrester fra akrylbrettet med en pimpstein. Dette "verktøyet" vil enkelt fjerne silikon uten å forårsake synlig skade på akryloverflaten på dusjkabinettet.

Trinn 4

Til slutt behandler du den rensede overflaten med en tørr klut og påfører silikonet på nytt.

Trinn 5

I tilfelle du trenger å rengjøre glassoverflaten fra silikonforseglingen, kan du gjøre dette med et skarpt blad. Imidlertid har denne prosedyren også negative aspekter. For det første er det en møysommelig oppgave å fjerne silikon fra glass med et blad som kan ta opptil en time. For det andre er risikoen for skade på glasset for stor.

Prøv derfor en mer skånsom metode, for eksempel å fjerne silikonforseglingen med et hvitt spritløsningsmiddel. Fukt en klut med løsemiddel og tørk av glassoverflaten som skal rengjøres, og vent deretter et minutt. Bruk en verktøykniv og begynn å skrape av silikonet. Faktum er at fugemasse under påvirkning av hvit ånd blir geléaktig, så det vil ikke være vanskelig å fjerne det med en kontoristkniv.

Trinn 6

Skyll glasset med oppvaskmiddel - det fjerner løsningsmidlet. Tørk glasset.

Trinn 7

For å fjerne silikonet fra flisen, kutt forsiktig av store biter av herdet silikon med en byggekniv, og fukt det resterende tetningsmiddelet med eddik, og gni det grundig med en tørr fille.

Anbefalt: