Hvordan Plante Agurker

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Plante Agurker
Hvordan Plante Agurker

Video: Hvordan Plante Agurker

Video: Hvordan Plante Agurker
Video: OVERFLOD AF AGURKER I DRIVHUSET - EN GUIDE I HVORDAN AGURKER SKAL BESKÆRES OG HVORNÅR DE SKAL HØSTES 2024, Mars
Anonim

Agurker dyrkes ikke på en sjelden hagetomt. Friske og lettsaltede agurker, til salat og til hermetisering, eller du kan bare plukke en agurk fra hagen, kutte den i to, tilsett salt og umiddelbart knuse den, myse av glede. Hvis du planter agurker i tide og tar godt vare på dem, kan de første fruktene fra buskene fjernes innen slutten av juni.

Agurk er en av de mest elskede hageplantene
Agurk er en av de mest elskede hageplantene

Bruksanvisning

Trinn 1

Agurker er veldig delikate planter, de er absolutt ikke tilpasset overlevelse i vår klimasone, derfor må kultivering deres næres med spesiell flid. Å plante agurker begynner med valg av frø. Ikke fall for de lyse bildene som er fulle av mange pakker. I dagens marked av frø, hva slags agurker du ikke finner. Men ikke miste hodet, målrettet etter de sortene som er kjent for deg. Bak et vakkert bilde kan det være frø av varianter som i vårt klima ganske enkelt ikke vil vokse, slik at du ikke får noen høst. Tid og penger vil være bortkastet.

Steg 2

Åpne pakkene du kjøpte hjemme, sorter frøene for hånd. Du bør ikke engang prøve å plante tomme, skadede og dårlige frø, det samme, ingenting godt vil vokse fra dem. Våt osteklut, pakk sunne frø i den, legg på en tallerken med vann og legg den på et varmt sted i en dag eller to. I mellomtiden fyller du pottene med jord.

Trinn 3

Det er verdt å begynne å forberede jorden på frøplanter på forhånd, et par uker før plantingen, og enda bedre om høsten. Hver gartner har sine egne oppskriftshemmeligheter, men den vanlige jorda for agurker skal inneholde like deler hagejord og kompost. Agurkerøtter brytes veldig lett av, så det er bedre å fylle torvpotter med jord, som plantene kan overføres til hagen med.

Trinn 4

Lag to fordypninger i hver gryte med fingeren i en viss avstand fra hverandre, dypp et agurkefrø i dem, dryss over jord og hell med en svak løsning av kaliumpermanganat. Agurker er lyselskende planter, så hold plantene dine i et godt opplyst rom på rundt 18-20 grader.

Trinn 5

Bokstavelig talt om 3-4 dager vil du ha de første skuddene. Kast skrøpelige planter uten unødig medlidenhet. Frøplanter skal vannes annenhver dag; spesiell gjødsel og gjødsel kan tilsettes vannet. Etter 25-30 dager vil du allerede kunne plante agurker i åpen bakke.

Anbefalt: