Hvordan Få Pantelån For å Kjøpe Et Hjem

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Pantelån For å Kjøpe Et Hjem
Hvordan Få Pantelån For å Kjøpe Et Hjem

Video: Hvordan Få Pantelån For å Kjøpe Et Hjem

Video: Hvordan Få Pantelån For å Kjøpe Et Hjem
Video: Slik fikk jeg boliglån uten egenkapital 2024, Mars
Anonim

Mange banker tilbyr boliglån. Med riktig tilnærming er dette en god mulighet til å kjøpe ditt hjem og forbedre levekårene dine. Algoritmen for å få et slikt lån er den samme i nesten alle banker.

Hvordan få pantelån for å kjøpe et hjem
Hvordan få pantelån for å kjøpe et hjem

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem dine økonomiske evner. Før du låner, bør du beregne hvor mye penger du trenger fra banken og hvor mye penger du kan samle inn for forskuddsbetalingen. Finn ut prisene for eiendommen du er interessert i på markedet for øyeblikket. Bestem hvilken prosentandel av kostnaden som vil være din forskuddsbetaling (bankens rente avhenger ofte av dette). I tillegg beregner du hvor mye du kan betale månedlig på lang sikt. Vanligvis godkjenner banken lånet hvis den månedlige betalingen ikke overstiger halvparten av den månedlige inntekten.

Steg 2

Begynn å bli kjent med tilbudene fra bankene. På de offisielle nettstedene finner du all informasjon om kravene til den kjøpte boligen, de nødvendige dokumentene og rentene. Svært ofte har nettsteder en boliglånskalkulator hvor du kan angi verdien på eiendommen, prosentandelen av forskuddsbetalingen og lånets løpetid. Lånekalkulatoren beregner den månedlige betalingen av seg selv. Velg de mest interessante bankene for deg selv, se listen over nødvendige dokumenter, sjekk tilgjengeligheten av tilleggsutbetalinger, bøter og muligheten for tidlig tilbakebetaling.

Trinn 3

Last ned fra nettstedet eller ta fra banken et spørreskjema og et søknadsskjema for et pantelån, fyll dem ut hjemme. Samle alle nødvendige dokumenter, det er bedre å lage en komplett pakke på forhånd. Ta et inntektssertifikat fra arbeidsgiveren, en kopi av en arbeidsbok eller en ansettelseskontrakt, kopier alle sidene i passet ditt, vitnemål og militær-ID. Hvis du har en "grå" lønn, fyll ut resultatregnskapet i form av en bank. Den eneste forskjellen er at et slikt dokument bare gjelder i to uker.

Trinn 4

Ta de innsamlede dokumentene sammen med søknaden og spørreskjemaet til de valgte bankene. Det er bedre å søke flere steder samtidig, siden disse sertifikatene har en gyldighetsperiode. I tilfelle avslag ett sted, må de bestilles på nytt. Hvis din egen inntekt ikke er nok, kan du bli tilbudt å ta noen som garant. Diskuter denne muligheten med kjære på forhånd og få deres samtykke. Begrepet for å ta en beslutning er forskjellig for hver bank, vanligvis tar det fra flere dager til en måned å vente.

Trinn 5

Etter et positivt svar fra banken, begynn å lete etter et passende leilighetsalternativ. Når du bestemmer deg for et kjøp, blir de innsamlede eiendomsdokumentene gitt utlåneren for bekreftelse. Etter behandling utpeker banken dagen for transaksjonen, der selger og kjøper signerer alle nødvendige dokumenter. På dagen for transaksjonen betaler kjøperen en forskuddsbetaling. Kredittmidler overføres som regel av banken dagen for mottak av dokumenter om eierskap fra BTI.

Anbefalt: