Brannhemmende Trebeskyttelse Og Funksjoner I Applikasjonen

Innholdsfortegnelse:

Brannhemmende Trebeskyttelse Og Funksjoner I Applikasjonen
Brannhemmende Trebeskyttelse Og Funksjoner I Applikasjonen

Video: Brannhemmende Trebeskyttelse Og Funksjoner I Applikasjonen

Video: Brannhemmende Trebeskyttelse Og Funksjoner I Applikasjonen
Video: ЗАЩИТА ЦИТАДЕЛИ КЛАНА Викинги: Война Кланов (Vikings War of Clans) 2024, Mars
Anonim

Biobeskyttelsesmidler reduserer brennbarheten i tre og beskytter det mot effekten av mikroorganismer og insekter. Effektiviteten til disse midlene avhenger ikke bare av sammensetningen, men også av påføringsmetoden.

brannvern av tre
brannvern av tre

I tillegg til de utvilsomme fordelene, har tre som byggemateriale flere ulemper: det brenner lett og raskt sammen under påvirkning av skadedyr, sopp, mugg og bakterier. For å minimere disse ulempene, betyr bruk av moderne brann-bio-beskyttelse midler - forbindelser som beskytter tre mot brann og forfall hjelper. Med slike komposisjoner kan du behandle begge treprodukter - tømmer, tømmer, brett og ferdige trekonstruksjoner.

Hvilke midler brukes til brannsikring av tre

På det russiske markedet er det importerte og innenlandske produkter for treforedling. Uavhengig av produsent er alle impregnerende blandinger vandige oppløsninger av brannhemmere med tilsetning av et antiseptisk middel. Som hovedregel er de viktigste komponentene i impregnering brus, natriumfluorid, kobbersulfat og borsyrebaserte stoffer. Siden mange av disse komponentene er giftige, må det tas forholdsregler ved impregnering: arbeid i et godt ventilert område, bruk åndedrettsvern, vernebriller og gummihansker. Oppbevar impregneringer utilgjengelig for barn og kjæledyr.

Funksjoner ved bruk av brannhemmende midler

De fleste av de beskyttende preparatene er bare effektive når de påføres på tørt tre, som må tas i betraktning før du starter behandlingen. Et engangsbelegg med brannhemmende impregnering vil ikke gi et resultat, derfor anbefaler eksperter å gjenta prosedyren på en halv time eller en time.

Før bearbeiding skal treets overflate rengjøres grundig for smuss, harpiks, mugg og lakk ved å bruke vaskemidler, "Hvithet", løsemiddel R-646, en metallbørste. Etter det kan du påføre beskyttelsesmidlet med en rulle eller hard børste. Behandlingen utføres bare ved en positiv omgivelsestemperatur. Hvis impregneringen inneholder natriumfluorid, bør den ikke komme i direkte kontakt med sement, kalk og alabast.

Effektiviteten av brannhemmende impregnering avhenger ikke bare av sammensetningen, men også av tresorten, behandlingsforhold og nøyaktigheten av den teknologiske prosessen. De beste resultatene oppnås ved en integrert tilnærming: påføring av en brannhemmende sammensetning pluss et ytre belegg med mastikk, maling eller lakk.

Anbefalt: